Första dagen på garagebygget

I torsdags kom leveransen av garaget. Eller ja, stora delar av det. Av någon anledning var varken port eller takpannorna med. Hann inte kontakta dem innan helgen så skall höra med Lundqvist Trävaru på måndag var de tog vägen. Nu klarar vi oss denna helgen utan detta då vi inte kommer hinna så pass färdigt ändå.

Lossning ingår inte när man beställer byggsats så jag fick åka och hyra en truck på Systemtruckar i Kumla och sedan körde jag den till huset på villagatorna. När vi stod och valde truck så kollade vi på några olika, varav en hade gafflar på typ 3 meter, alldeles för stort tyckte vi alla och vi körde på en vanlig truck. Fel val enligt lastbilschaffisen. Min last stod nämligen längst in i lastbilen och bara ena sidan av flaket gick att öppna. Tack och lov så fanns det snälla byggare vid ett annat hus lite längre bort som höll på att fixa med tomten. Den grävaren hade även en gaffel som han kopplade på och lyfte av garaget. Härligt med hjälpsamma människor. Just hjälpsamma människor fick jag mer nytta av lite senare när jag skulle flytta en brädhög från där det lyftes av till min tomt. Gruset till garaget var visst inte så hårt, så framhjulen på trucken fastnade. SKIT tänkte jag och kliade mig i huvudet. De snälla byggarna hade dragit på lunch så där stod jag med en truck som kört fast utan hjälp. Men så kom det en traktor med några snälla gubbar från Kumla kommun som åkte förbi, de stannade och drog upp trucken. När jag åkte och hämtade de övriga brädhögarna så höll jag mig på behörigt avstånd från leråkern till tomt.

Idag var vi tre tappra själar som var redo 09.00 för garagebygge, eller ja, två redo 09.00, den tredje var inte lika morgonpigg och var redo 09.30. Efter en stunds kliande i huvudet och kolla instruktioner och plocklistor så kom vi fram till vad som var syllen och vad vi skulle fästa den med. Sagt och gjort och en stund senare så satt syllen fast som ett smäck! Sedan var det bara att börja sätta ihop väggsektionerna. 1,2 meter breda sektioner, sätta väggregel i mellan och sedan bara skruva ihop det. Busenkelt! :) Vi kom ganska långt första dagen och har bara en långsida kvar att sätta upp. Sedan är det taket och takstolar som är nästa steg. Det känns lite klurigare, men vi löser nog det också! :)

Illustrerar dagens bygge med en massa bilder.

Det här inlägget postades i Garagebygge. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>