Garagebygget

Garagebygget går framåt på helgerna. Tack vare lite hjälpsamma människor som assisterat så börjar det likna ett garage nu. Sedan förra uppdateringen så reste vi klart väggarna, reste takstolarna, lade underlagsplast, satte fast läkten och i helgen lade vi takpannor på ena sidan och målade klart det som ännu inte blivit målat.

Garagetak

Bilden visar hur det ser ut nu, har även målat gaveln. Inte bästa vädret att måla i, men det var i alla fall ganska så torrt och det är bättre med färg än ingen färg! :)

Andra sidan hann vi inte med så istället täckte vi den med presenning då det kanske skulle komma lite snö på onsdag. I vilket fall som helst så ska det regna – massor – i dagarna tre. Då kan det vara bra för läkten att få vara under presenningen samtidigt som vi täckte över nocken så det inte kommer in vatten där. Vi nocken är det ju lämnat några cm åt båda håll för ventilationens skull. Så där har vi satt nät för att ohyra inte skall komma in den vägen.

Lägga takpannor var enkelt men tungt. Tungt att bära den upp på taket, tungt att flytta dem från början av taket till slutet av taket. Det är ju inte bästa arbetsställningen heller när man får balansera på läkten när man går från ena änden till andra.

Avslutar med att visa mer bilder från det.

Det här inlägget postades i Garagebygge. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>