Uppdatering av läget

Bloggen har stått stilla ett tag av diverse okända anledningar. Tidsbrist, lathet, strul eller att jag har ett sådant fantastiskt minne? En kombination av detta skulle jag tro…

Vad har då hänt sedan sist? Massor samtidigt som det periodvis inte har hänt något alls. Vi tar det från början. Garaget är i ungefär samma skick som innan. Det är grundmålat, det ligger tak på det, men saknar port och dörr. De godbitarna sparar jag tills det blir en gnutta varmare än vad det varit. Nu under mars eller april ska jag fixa klart det är tanken.

Huset då, ja där har det hänt massor. Börjar med allt strul som varit. Först hände det inget alls, detta beroende på att det företag som bygger huset, hade anlitat en firma i sin tur som gick i konkurs. Det betydde att det stod still över jul och nyår och nån vecka till däromkring. Större delen av den tiden så var taket utan takpannor – mitt i vintern. Inte det mest ultimata, men utan att det hann ta skada. Våran KA var nämligen uppe och fuktmätte för någon vecka sedan och värdena var ok.

Kring januari där så hade vi oerhört svårt att få tag på byggfirman, för att inte säga näst intill omöjligt. Som tur var fick jag tag på dem vid ett tillfälle – för att dubbelkolla att de satt upp OSB på väggarna, det hade de självklart inte. Nu gick det att reparera i efterhand som tur var. Tillslut fick LB-Hus nog och kallade till möte med byggarna och våran KA där vi gick igenom huset och kollade på arbetet som varit. I samband med det fick vi ny kontaktperson från byggfirman, tack och lov en person som svarade i telefonen och tog tag i saker. Hantverket hade varit bra, som tur var. Grunden såg kanon ut, dock var det alldeles för lite värme i huset och efter att taket varit utan takpannor så krävdes det att fler fläktar skulle sättas in, vilket gjordes efter lite påminnelser.

Därefter var det dags att träffa elektrikern på plats på bygget. Lite småändringar av något uttag samt lägga till ett par uttag var det enda som behövdes ändras på gällande uttagen. Det är bra med nya hus, finns mycket uttag och allt som gör att man slipper sladdar är bra skit! Elektrikerna fick även dra lite tomrör för högtalarkablar samt larm och inte att förglömma – en jävla massa spottar. Vardagsrum, kök, hall skall alla ha spottar samt badrummen. Vi satsar på att köra LED, en gnutta dyrare i installationskostnad men mycket billigare drift, dels att vi inte behöver köpa nya lampor stup i kvarten och dels att de drar mycket mindre ström. Och ström är som vi alla vet DYRT! För er som inte vet, testa att köra lite värmefläktar på dygnet runt! :)

Så snart elektrikerna är färdiga kommer väggarna att sättas igen och det kommer börja hända saker på riktigt. Det är nu också bara två månader kvar till inflytt – ska bli så underbart när vi får nycklarna! Kommer uppdatera snart med en massa bilder också, hoppas hinna med det nu i helgen. Så får ni se utvecklingen av huset.

Imorgon blir det att åka och handla garderobsinredning på IKEA – 25% rabatt just nu, bara tacka och ta emot.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>